Claude Benet demana més suport per protegir el patrimoni: "Està a les últimes"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El patrimoni andorrà es mostra cada vegada més fràgil. Aquest és el pensament del president de Velles Cases Andorranes, que ha demanat, en el programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, més suport de les autoritats.

Claude Benet considera que Andorra pateix una fragilitat patrimonial que necessita urgentment revitalitzar. Lamenta que en l´any que porta com a president de Velles Cases Andorranes, no s´han respectat, per exemple, els entorns de protecció del pont de la Margineda, que l´estat de la Casa Ribot d´Escaldes-Engordany és deficient i que l´edifici de bombers està desaprofitat. Assegura que el patrimoni "està a les últimes". Una sentència que, reconeix,"pot semblar molt dramàtic i alarmista" però que justifica perquè "no en tenim gaire de patrimoni". Al marge del romànic, defensa altres elements de valor "que a primera vista no semblen tan interessants, però ho són".

Benet assegura que seguirà treballant per conscienciar de la necessitat de protegir i valorar el patrimoni cultural del país. Això sí, per fer-ho demana el suport de les autoritats. "No vull llençar la tovallola, però necessito el suport de Govern i comuns", ha declarat.

El president de Velles Cases Andorranes defensa la memòria històrica com un actiu turístic i afirma que hi ha coses al país que tenen un valor que no se sap veure.

Informa: Ivan Álvarez
Imatge: Ignasi Llobet

Entrevista completa al president de Velles Cases Andorranes, Claude Benet, a l'Ara i Aquí:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.