La climatologia centra les intervencions de protecció civil

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Protecció civil tanca l'any amb 18 intervencions. La majoria en l'àmbit del temps, en un any en què s'han activat 7 prealertes. Cinc d'elles per altes temperatures, dos més que l'anterior. També s'han activat una cinquantena de dispositius preventius de seguretat.

Aquest ha estat un estiu de rècord pel que fa a les temperatures. I això ho ha notat protecció civil, que tanca l'any amb 18 intervencions, 8 en l'àmbit meteorològic. Al llarg de l'estiu, s'han activat 4 dies de nivell 2 per perill d'incendis i 16 avisos per altes temperatures només a l'agost. Durant l'any, s'han activat 7 prealertes per fenòmens meteorològics, 5 més que el 2022

"Aquestes pluges torrencials que a causa del canvi climàtic estaran més presents. Són les que ens impacten d'una manera més important."

Cristian Pons, director de protecció Civil

Els esforços de protecció civil també s'han centrat en els grans esdeveniments que s'han fet aquest any. S'han coordinat i desplegat més d'un miler d'efectius dels dispositius preventius de seguretat per a esdeveniments com l'snowrow o la Copa del Món de BTT

Per al 2024 es començaran els estudis per decidir el model i com es desplegarà el 112 i el Centre Nacional d'Emergències. Un estudi que hauria d'estar llest a final de l'any que ve. Pons explica que hi ha un cost associat molt elevat. "Pensem que és prudent iniciar aquests treballs amb aquesta anàlisi prèvia del nostre sistema d'emergències, de quines necessitats tenim i de quin model és el que més s'ajustaria a les necessitats del país".

En aquest sentit, es desplegarà la llei de protecció civil, que es va aprovar el 2022, que suposarà que el cos de voluntaris per fer tasques de prevenció estarà llest, també, a mitjans any vinent. 

Informa: Gerard Castillo

Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.