Protesta d'una cocteleria del centre històric d'Andorra la Vella contra una multa de mil euros per passar d'11 minuts l'hora de tancament

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 9 de juny va entrar en vigor la mesura de tancament a la una de la nit per a bars i locals de nit. En alguns casos les multes arriben ara. Multes que es consideren injustes vista la rapidesa de l'aplicació de les sancions i la poca pedagogia que es va fer de la norma entre els locals. Alguns no s'han quedat indiferents.

"L'Estafa d'Andorra. Assassinen la restauració del país amb sancions administratives injustes". És part del que es podia llegir a la pancarta que aquest dimarts va penjar davant la cocteleria que ha tancat com a forma de protesta pel que considera una injustícia.

La nit del 12 al 13 de juny la policia va aixecar una de acte a la 1 i 11 minuts, bàsicament, per estar obert fora del límit horari permès i amb persones a l'interior. La multa que se li ha notificat ara és de 1.001 euros.

El responsable de la cocteleria, Aitor Estela, assegura que no els van explicar res, sinó que "van cridar l'atenció a les persones que estaven a la terrassa, que ja havien pagat i estaven marxant". En la sanció "notifiquen que tenia 30 persones dins l'establiment", afirma afegint que la policia no va entrar a la cocteleria per comptabilitzar l'aforament. Estela diu que va deixar de servir begudes a les dotze de la nit per tancar a la una.

Des dels locals de la zona coincideixen a dir que les restriccions han tocat la facturació, però que sempre han col·laborat en tot. També reconeixen que hi ha una línia delicada entre el compliment de la norma i que el client marxi content del servei. Xavi Vara, resposanble d'un altre establiment del centre històric, explica que "de vegades costa molt aconseguir que tothom estigui fora a la una en punt". Pensa que "per 10 minuts (la sanció) ha estat excessiva".

Els mateixos 11 minuts també li van valer una multa a un altre local de la zona, on ens expliquen fora de càmera que quedaven dues persones que havien anat al lavabo. El sector entén la norma, però també demana comprensió a les autoritats i col·laboració als clients.

Alguns empresaris lamenten que com en altres mesures no s'hagi fet preavís i pedagogia. Creuen que ara no és el moment de castigar, sinó d'ajudar-se tots plegats i i més tenint en compte la situació econòmica que travessen.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Montse Grau

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.