Els col·laboradors educatius, els primers que haurien de tenir millors sous 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els col·laboradors educatius haurien de ser els primers a tenir millors condicions salarials en el marc de la revisió de les graelles que Educació està analitzant. Així ho reitera el Sindicat d'Ensenyament Públic, insistint també en la necessitat de més edictes per als interins de llarga durada. Reclams clau per evitar la fuga de més professionals.

L'estudi encarregat per Funció Pública per saber com haurien de ser les noves graelles salarials del personal docent es manté per a finals d'any. A l'espera dels resultats, des del SEP ja tenen unes demandes molt clares. 

Sergi Esteves, secretari general del Sindicat d'Ensenyament Públic, creu que "aquestes graelles han de ser revisades bastant a l'alça, sobretot en alguns col·lectius concrets com, per exemple, els col·laboradors educatius. Considerem que per la feina que fan i la importància que tenen en la vida dels centres cobren uns sous molt baixos".

I els que també s'haurien de valorar i recompensar molt més, segons Esteves, són els interins de llarga durada amb la convocatòria de més edictes. Detalla que del 16% d'interins, entre el 3 i el 4% són de llarga durada i aclareix que Educació atribueix la manca d'edictes a les crisis econòmiques. "El que considerem greu no és la quantitat de gent que està afectada per aquesta situació, sinó la quantitat d'anys perquè hi ha especialitats que tenen interins que porten 16 anys en aquesta situació", explica Esteves.

Una situació que comporta certs greuges. Segons Esteves, "per exemple, no tenen dret a percebre els complements salarials per antiguitat i aquests anys no els hi computen per  a la jubilació". Afegeix també que per prejubilar-se, cal 30 anys treballats de forma fixa. 

Educació reconeix que la borsa d'interinatge és necessària, però per resoldre aquest problema es compromet a consolidar més places en els propers mesos. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.