El col·lectiu de logopedes reivindica la seva tasca amb un plafó informatiu al centre d'Andorra la Vella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Coincidint amb el Dia Europeu de la Logopèdia, el col·legi de professionals del sector ha volgut potenciar la sensibilització per les patologies que tracten instal·lant un plafó informatiu a la plaça The Cloud d'Andorra la Vella. Tenint en compte el context de pandèmia, el col·lectiu celebra poder exercir de forma telemàtica gràcies a un decret que es va aprovar a mitjan febrer.

Cada sis de març el col·lectiu de logopedes celebra el dia europeu de la professió i enguany ha volgut reforçar la visibilitat de tota la feina que fan mitjançant un plafó informatiu al centre de la capital. A través d'un format molt didàctic, s'expliquen algunes de les patologies més freqüents que tracten.

La presidenta del Col·legi de Logopedes, Sara Fité, ha remarcat que "tenim totes les patologies neurològiques", com ara persones que han patit accidents cerebrals i que es queden sense l'ús de la parla. "Tenim un camp molt ampli i la gent moltes vegades no ho sap".

Per la seva part, la psicòloga, logopeda i mestra jubilada, Maria Jesús Adell, pensa que el plafó és "molt visual, i mostra moltes problemàtiques".

D'entre totes aquestes, la Covid-19 n'ha incrementat algunes que afecten funcions vitals i que també s'aborden des de la logopèdia. "Les persones que han estat intubades tenen problemes amb les cordes vocals, i les que han patit una traqueotomia dificultats per empassar", ha detallat Fité.

Els mesos de confinament van provocar un pas enrere en l'evolució de molts pacients. Després de demanar-ho durant mesos, des d'aquest febrer celebren poder exercir de forma telemàtica.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada
Locució: Laura Massegú

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.