El Col·legi d'Economistes es mostra 'decebut' amb patronal i sindicats per no haver arribat a un acord
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Decepció. Aquest és el sentiment del degà del Col·legi d'Economistes perquè patronal i sindicats no hagin arribat a un acord sobre les pujades salarials. Eduard Jordi considera que això demostra la necessitat que s'afavoreixin els convenis col·lectius sectorials.
Segons Jordi, el Govern no hauria d'haver acabat intervenint perquè patronal i sindicats no fossin capaços de fixar els increments salarials. Ha constatat que si els convenis col·lectius estiguessin més implantats seria més fàcil arribar a acords que les parts poguessin acceptar. Així ho ha esmentat en una entrevista a 'Els Matins de la Nacional'.
"Estic decebut perquè al final es necessiten mútuament i que hagi d'intervenir el Govern... Això també mostra i que així es vegi que s'han de reforçar una mica els mecanismes que hi ha previstos per aquesta interacció d'aquests dos agents socials. I potenciar potser una mica més els convenis col·lectius sectorials que permetrien arribar a uns acords més micros i no tan macros."
Eduard Jordi, degà del Col·legi d'Economistes
El degà dels economistes també ha alertat que el 2023 hi podria haver recessió a Europa, sobretot per les fortes pujades dels tipus d'interès. I això inevitablement acabaria afectant Andorra.
"El que ja fa por a Europa és que entri en crisi. Això pot passar a Andorra? Andorra no està aïllada del món i hi ha alguns sectors, per exemple el turisme, que ve molt lligat al que passi al nostre entorn. Ara bé Andorra té els seus avantatges i una dinàmica molt positiva que no vol dir que entri en crisi. Ni molt menys. El que passa és que hem d'estar atents a aquests factors"
Eduard Jordi, degà del Col·legi d'Economistes
A més ha reiterat la necessitat de limitar la inversió immobiliària estrangera que tingui caràcter especulatiu.
Informa: Pere Moliné