Collita de tabac salvada tot i la pedregada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tot i l'afectació de les plantacions de tabac per la pedregada del 2 d'agost, la collita se salvarà. De fet, la quantitat de tabac que no ha quedat afectada serà suficient per cobrir-ne la venda.

Els pagesos han viscut un mes d'agost mogut. Pocs dies abans d'iniciar la collita, una gran pedregada va fer malbé una gran part dels camps de tabac. Fins al moment, el 65% del tabac afectat s'ha categoritzat de gravetat. Afortunadament, la quantitat de tabac que es planta, es sempre superior a la quantitat demandada. La qualitat, però, pot ser menor a l'esperada. El president de l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra, Xavier Coma, assegura que la collita se salvarà. "Afectarà possiblement a la qualitat de la collita, però a la quantitat segurament no".

Els colliters tenen un fons de cobertura solidari que ajuda a equilibrar els ingressos per emergències. L'àmbit econòmic, per tant, no és en principi un problema.

D'altra banda, Coma ha reconegut que el tabac és un sector sensible i que hi falta mà d'obra. "El sector del tabac és un sector molt sensible en un país que en aquest moment hi ha manca de mà d'obra a tots els sectors des de l'hostaleria, a la construcció i els serveis".

Pel que fa a les visites de camps afectats per la pedregada, encara en queden, sobretot a Sant Julià i Encamp, on s'ha d'analitzar els danys.

Informa: Liam Pallarés

Imatges: Kevin Ribeiro

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.