Com i des d’on veure les llàgrimes de Sant Llorenç

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les llàgrimes de Sant Llorenç seran aquest any unes de les més espectaculars dels últims anys. Entre l'11 i el 13 d'agost la pluja d'estels serà més visible i fins a cinc vegades més intesa, ja que se'n podran veure fins a 500 per hora. El meteoròleg d'RTVA Josep Tomàs explica el per què i recomana alguns dels punts des d'on es veuran millor.

Caldrà allunyar-se dels nuclis urbans per poder veure els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç, que deixarà al seu pas el cometa Swift-Tuttle. Aquest any, la pluja de meteors serà una de les més intenses. El meteoròleg d'RTVA, Josep Tomàs, indica que "a causa de la gravetat de Júpiter hi ha moltes més particules petites que s'apropen a la Terra i, per tant, augmenten aquests estels fugaços". Se'n veuran "al voltant de 500 per hora quan normalment són entre 100 i 200". 

On mirar?
 
Les estrelles fugaces es podran observar amb més facilitat a l´alta muntanya o a zones sense contaminació lumínica. Segons Tomàs, caldrà esperar una estona per a veure´n, ja que l'ull triga entre quinze i vint minuts a acostumar-se a la foscor. Hem de mirar cap a la constel·lació de Perseu i prendre com a guia l'óssa menor. No caldrà utilitzar telescopis ni cap instrument òptic,

On anar?

El millor moment serà a partir de les 2 de la matinada, i de Perseids en veurem més si mirem cap al nord. Tomàs recomana veure'ls des de "zones elevades allunyades de la contaminació lumínica, com ara aparcaments d'estacions d'esquí com Grau Roig o Arinsal, o bé des del Pic de Carroi".

Les Llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids són restes de la cua del cometa Swift-Tuttle i es poden veure entre finals de juliol i a l'agost quan la Terra travessa l'estela del cometa. Això provoca que hi hagi milers de partícules del cometa, que xoquen contra l'atmosfera i s’encenen.

Les creences populars associen les estrelles fugaces a la bona sort i suggereixen que és un bon moment per a demanar un desig. Aquest any tindrem més oportunitats.

Informa: Anna Lladó     Foto: Wilson Lan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.