Comença a funcionar el projecte Fent Camí per a la inserció dels discapacitats en el món laboral

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Comença a funcionar el projecte Fent Camí que vol ajudar a inserir en el món laboral joves d'entre 16 i 21 anys de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Té 16 usuaris i es du a terme en col·laboració amb els ministeris d'Educació i Afers Socials.

Fent camí té dues fases d'un any cada una aproximadament. La primera, l'actual, és la de formació dels joves, i la següent consistirà en la inserció professional, que començaria amb estades formatives a les empreses. El director del servei d'inserció de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, Òscar Fernández, destaca la "vocació de personalització de les formacions i les pràctiques" en funció de les motivacions dels usuaris, que "trien el camí que volen seguir".

La iniciativa forma part d'un projecte més ambiciós per ajudar aquest col·lectiu a estar més present en el món laboral. El ministre d'Afers Socials i Ocupació, Xavier Espot, destaca que "aquest és el primer pas i després nosaltres hem de fer una tasca de pedagogia i d'incentius de tal forma que contractin les persones amb discapacitat". Per això, completa el ministre. "a través d'Ocupació estem treballant en una de les mesures que formen part de l'estratègia d'inserció laboral de les persones amb discapacitat, que és la creació d'aquesta xarxa d'empreses responsables". Un projecte, diu, que "està molt avançat".

El projecte també compta amb el suport de la Confederació Empresarial, que ajuda el centre a facilitar el contacte amb empreses.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.