Comencen les proves per a cobrir 8 noves places del cos de policia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

15 candidats enceten les proves d'accés a la policia, començant per l'apartat físic. El cos lamenta que hagi caigut respecte a altres anys el nombre d'aspirants. D'altra banda, reconeix la mancança de dones policia. En aquesta convocatòria se n'hi han presentat quatre, una proporció similar a la d'anteriors processos de selecció.

Aquest dimarts, ha estat el primer dia de les avaluacions. Els 15 aspirants han hagut de mostrar les seves aptituds en resistència, habilitat i força, amb un total de 10 exercicis, que els homes havien de completar com a màxim en 13 minuts i les dones, en 16. Posteriorment, fora del recinte de l'estadi, una prova de velocitat. Demà dimecres, afrontaran dues més: una de muntanya, amb un recorregut que supera el quilòmetre de distància i un desnivell de 200 metres, així com una de resistència. 

El sergent cap del grup de formació, Sergi Lechuga, reitera que son proves estàndard a escala europea. En aquesta convocatòria s'hi han presentat quatre dones. "Tenim una mancança important. Per nosaltres seria molt important que entressin les quatre noies", afirma Sergi Lechuga

Les proves són eliminatòries; per tant, si una no se supera l'aspirant queda eliminat. Els que les superin hauran d'afrontar les proves professionals, com ara el coneixement del país, les institucions mèdiques i una entrevista professional. Els que superin tots els filtres començaran la formació al mes de gener.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.