Compromís dels camps de neu per preservar el paisatge de les muntanyes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les estacions d'esquí s'han adherit al pacte nacional per preservar el paisatge de les muntanyes. Es tracta d'un projecte que vol protegir els espais naturals i que implica les administracions, empreses privades i la societat en general.

Milorar i protegir el paisatge. Aquest és l'objectiu del pla que vol implicar tant les administracions com les empreses privades i els ciutadans.

Les estacions d'esquí són especialment importants en aquest sentit, ja que ocupen una part molt important del territori. A través de l'adhesió al pla, els camps de neu es comprometen a aplicar mesures d'estalvi d'energia, reforestació de les pistes, tractament de residus i mesures per minimitzar l'impacte acústic o de les obres. Així com a sensibilitzar la població, ha indicat la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

També es comprometen a fer estudis d'impacte previs a l'inici de les obres. El pla preveu que el Govern revisarà periòdicament el funcionament de les estacions per comprovar com s'aplica.

El president d'Ski Andorra, Joan Viladomat, ha destacat que "s'està posant en valor el patrimoni natural i paisatgístic i això implica tothom". Assegura que "la gent que vulgui anar a dinar a Pessons haurà de pujar a peu", fet que considera positiu i en la línia en què s'anirà treballant.

Les estacions es compromenten també a realitzar un manteniment acurat de les carreteres d'accés i dels camins i que la utilització que se'n faci sigui l'adequat.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.