El comú d'Ordino no descarta l'augment de projectes d'edificació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d'Ordino creu que el nou pla d'urbanisme pot generar una allau de projectes d'edificació. Tot i això, recorda que els canvis es van fer amb l'objectiu d'impedir l'especulació immobiliària.

El nou pla d'urbanisme segueix la filosofia del que va elaborar l'anterior consolat, tot i que amb modificacions per evitar contradiccions legals. El plantejament inicial era establir el sòl no urbanitzable i flexibilitzar aquests paràmetres en funció de les necessitats, però a efectes pràctics era impossible d'aplicar.

"En el comú anterior es va optar per establir el sòl no urbanitzable i ja s'obrirà en funció de les necessitats. Per poder fer això has de tenir una llei i uns reglaments que contemplin aquesta obertura." 

Maria del Mar Coma, cònsol major d'Ordino

La situació generava inseguretat jurídica. Per això es va modificar, tot perseguint un creixement sostenible. Ara el comú espera que les al·legacions que es presentin al pla reformat no siguin substancials, tot i que no és descartable que les demandes per a nous projectes augmentin.

"Quan hi ha aquests tipus de moviment, es provoca por en la gent i tens una allau d'entrada de projectes. El que s'ha fet és reduir al màxim per a la inversió estrangera que es facin aquests tipus de construcció."

Maria del Mar Coma, cònsol major d'Ordino

El nou pla estarà exposat fins al 17 de setembre i després s'obrirà un període d'al·legacions a les quals haurà de contestar el comú fins al mes de novembre.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.