El comú vol projectar l'Andorra la Vella del 2050

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra la Vella es comença a plantejar el futur urbanístic de la parròquia a 25 anys vista. Ha contractat una empresa d'assessorament per definir l'estratègia.

Com serà Andorra la Vella el 2050? Fins on pot créixer i com ho pot fer? Això és el que tracta de definir el comú, que ha contractat una empresa d'assessorament per definir quin serà el futur urbanístic de la parròquia.

"És un estudi d'arquitectura que van ser els que van projectar Bilbao fa uns anys, a Vitòria també hi van col·laborar. Són ciutats i són exemples que la llavor que van plantar fa 20 anys estem veient ara els resultats. Per tant, jo crec que amb aquesta visió de 2050 i, sobretot, un full de ruta, la ciutadania ens està demanant i nosaltres, com a polítics, hem de mostrar cap a on volem anar. Això sí, participant, fer partícip la ciutadania i que col·labori amb aquesta visió i que construïm tots."

Sergi González, cònsol major d'Andorra la Vella

El projecte s'ha iniciat per les reunions amb els diferents actors de la parròquia, com excònsols, consellers generals o associacions de comerciants. L'objectiu és definir un nou model de parròquia basat en la sostenibilitat.

"Eficient, crear comunitat, crear teixit, crear sentiment de pertinença. Que aquest nou model de parròquia tots el fem, tots participem en com serà aquesta Andorra la Vella. Això sí, necessitem una guia, un relat, un director que ens digui hem d'anar cap aquí, però recollint tota aquesta informació."

Sergi González, cònsol major d'Andorra la Vella

La durada del projecte són sis mesos i la diagnosi es distribuirà en tres fases. 

Informa: Pilar Candel

Imatges: D. Moreno - T. Taboada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.