Les comunals deixen Demòcrates a la minoria a la vall central

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les eleccions comunals han deixat dos canvis de consolat a les parròquies centrals. No repetiran David Astrié a Andorra la Vella ni Josep Majoral a Sant Julià. Sergi González i Cerni Cairat els faran el relleu. On no hi ha hagut canvi de color és a Escaldes-Engordany. Rosa Gili guanya de nou i aquest cop amb més marge.

El taronja queda en segon rastre a la vall central. La sorpresa ha estat Enclar, que s'ha fet amb la capital. I s'havia de celebrar. Començant per Sergi González, una de les persones més eufòriques després de conèixer els resultats. Tot i així, ja tenia clar el que tocava ara. "Som gent del dia a dia i que escoltem a la gent. Tenim un projecte a curt, mig i llarg termini per a la parròquia que tant ens estimem. Volem fer un canvi i volem una Andorra la Vella per a tothom."

Enclar arrabassava el consolat a Demòcrates, una capital sota l'allargada ombra de Conxita Marsol. Hi ha hagut vot de càstig? Respon Astrié. "Tinc el cap ara per una altra cosa, per pair la derrota. Després ja farem una anàlisi més profunda i veurem on han anat a parar aquests vots."

I on no ha pogut ser aquest any, segons paraules de Josep Majoral, ha estat a Unió Laurediana. Malgrat això, marxen satisfets de la feina feta els darrers 4 anys. "Marxem amb el cap ben alt. S'ha treballat molt els darrers quatre anys. S'han arreglat les finances comunals."

Falta veure si les aliances electorals han perjudicat. Mentrestant, festa desfermada a Desperta Laurèdia amb crits de senyor cònsol per a Cerni Cairat. "No ens esperàvem un resultat tant gran. L'afrontem amb il·lusió i conscients que hi ha molts problemes a la parròquia, però també a Andorra, que necessiten de molt compromís per resoldre", deia el guanyador de les comunals a Sant Julià.

I es confirmen com un valor en alça. Després de guanyar la territorial a les generals, ara, les comunals. On no hi hagut relleu és a Escaldes-Engordany. Una Rosa Gili que va patir fins al darrer moment, però que va sortir victoriosa i amb més suport que fa quatre anys. Gili va remarcar que "veníem amb una feina feta. Fa quatre anys la gent no sabia el que érem capaços de fer. S'ha vist que la gent ha valorat el que hem fet."

En canvi, decepció a la candidatura liderada per Demòcrates. Treballarem per la ciutadania d'Escaldes-Engordany des de l'oposició i per donar solució a les seves preocupacions", deia Anna Garcia.

Una parròquia que, de moment, se segueix escapant a Demòcrates.

Informa: Ariadna Guiu Vila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.