La comunitat israeliana a Andorra condemna la guerra i treballa per ajudar els seus ciutadans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'estat de guerra declarat per Israel la matinada passada no només va agafar per sorpresa els ciutadans del país, sinó també la població que es troba fora. L'Associació Cultural Israelita s'ha posat en contacte ja amb familiars i amics del lloc del conflicte i treballa per ajudar-los. Les autoritats del país també han expressat el seu suport i solidaritat.

Hamàs atacava ahir al matí per sorpresa Israel amb el llançament de més de 2.000 coets i la incursió de milicians a les poblacions israelianes frontereres a la franja de Gaza. L'exèrcit israelià va declarar l'estat de guerra just després. En el primer dia de conflicte, entre els dos bàndols, s'han registrat 1.000 víctimes mortals i els ferits superen els 4.000. Les incursions van suposar també la captura d'ostatges per part de Hamàs.

L'operació, la de més magnitud en els últims 50 anys, va agafar per sorpresa tant la intel·ligència del país com la ciutadania. Fins i tot, la població que es troba fora.

L'Associació Cultural Israelita ja s'ha posat en contacte amb els amics i familiars que es troben al lloc del conflicte. Es mostren en xoc pels fets ocorreguts, condemnen els fets i estan a l'espera de més informació per saber com ajudar els seus coneguts. També asseguren haver rebut suport de Govern, que a través de les xarxes socials ha mostrat el seu suport i solidaritat amb les autoritats i la població civil israelianes.

Informa: Neus Vila
Imatges: EBU

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.