Els comuns treballaran colze a colze per posar pisos assequibles al mercat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les administracions públiques han de col·laborar per solucionar el problema de l'habitatge. És el compromís al qual han arribat els comuns, que han decidit elaborar plegats un seguit d'iniciatives per facilitar el lloguer assequible. 

Encara és una promesa, no hi ha dates ni mesures concretes, però la reunió de cònsols d'aquesta tarda de dimarts ha servit, almenys, perquè els set comuns es posin d'acord i comencin a redactar un pla per posar pisos al mercat. Un pla que tocarà aspectes com la fiscalitat i la cessió urbanística. 

El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi Gónzalez, explica perquè ho han fet. "Fem una comissió de treball interna amb els set representants del comú perquè aquest representant de l'Institut Nacional de l'Habitatge [Lluís Ginjaume] realment tingui aquesta veu de tots els comuns, perquè ens preocupa, perquè estem interessats, i ja ens hem marcat unes taules de treball on hi haurà aquest intercanvi d'informació, quines directrius li volem marcar a aquest representant i que puguem treballar conjuntament amb totes les funcions". I també incideix en la idea de treballar conjuntament amb el Govern. "Jo crec que el nostre representant ho ha entès, ens ha agafat el guant, i properament farem aquesta reunió amb aquests representants del comú i ell per marcar ja les directrius de cap a on volem anar amb aquesta visió política".

El compromís també passa per tenir un paper molt més proactiu a l'Institut Nacional de l'Habitatge. Aquí, la figura del representant dels comuns serà clau per trobar solucions. Així ho creu el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat. "El que sí que volem agafar és un rol d'iniciativa i de proposició de solucions. El senyor Ginjaume, l'encàrrec que té és en base a les nostres competències comunals. En matèria de fiscalitat o amb matèria de cessions urbanístiques doncs és poder treballar amb possibles solucions per pal·liar aquesta problemàtica".

L'objectiu dels pròxims mesos també serà reunir-se amb el Govern i el Consell General per poder parlar de la llei del sòl, que haurà d'entrar a tràmit parlamentari aquesta legislatura. 

Informa: Redacció

Locució: Hèctor Aza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.