La concessió amb SAETDE i el turisme asiàtic com a projectes de futur a Encamp
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
A Encamp l'actualitat electoral passa pel futur de la concessió amb SAETDE, els seus entorn i el turisme asiàtic per reactivar l'economia.
A punt de començar la segona setmana de la campanya electoral les últimes propostes que s'han sentit a Encamp fan referència a la gestió de les finances comunals però també a la concessió amb SAETDE i la possibilitat de fer el Parc Natural del Cercle de Pessons.
Parlant amb la concessió de SAETDE, els socialdemòcrates volen crear el Parc Natural de Cercle de Pessons. Una de les prioritats, diu el candidat Oliver Valero, serà protegir el medi natural i les espècies que hi habiten, com les marmotes, amb un seguit de restriccions.
En aquesta zona la prohibició de caça també s'estendrà a la setmana de l'isard. Les mateixes mesures les volen aplicar al terreny que els pertany de la Vall del Madriu on, a més, diu que si entren al comú, no dubtaran a prohibir-hi l'accés rodat.
Terceravia diu que si surten escollits treballaran per portar turisme asiàtic a la parròquia a través de la marca Encamp - Pas de la Casa. Ho ha dit el candidat Àlex Calvo.
Racionalitzar la despesa i fer de les finances comunals un exercici d'optimització de recursos i transparència és un altre dels objectius que s'han marcat amb pressupostos que s'ajustin a la realitat. La seva opció al capdavant del comú diu que vol ser un exemple de responsabilitat.
Una concessió perquè la neu sigui motor de futur. Amb aquest enunciat En Comú per Encamp vol avançar-se a la finalització del contracte amb SAETDE per treballar amb previsió i assegurar les inversions de futur. El comú actual ja ha treballat amb la fórmula de com rescindir l'actual contracte i convocar un nou concurs internacional, ha assegurat el candidat Jean Michel Rascagnères.
La concessió es farà segons un concurs regulat per la llei de Contractació Pública i que haurà de tenir en compte el passat amb SAETDE i reptes de futur com el mediambiental.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro