Concòrdia proposa reduir la dotació d'Andorra Turisme per invertir en habitatge

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Concòrdia proposa reduir en 7 milions el pressupost d'Andorra Turisme i destinar-lo a inversions en habitatge. És una de les prop de 30 esmenes del partit als comptes públics del 2024. Andorra Endavant ha introduït quatre, una de les quals és la creació d'una ecotaxa amb la qual es podrien recaptar uns 15 milions.

El grup parlamentari de Concòrdia ha argumentat que la majoria de les seves esmenes de modificació del pressupost tenen l'objectiu de promoure polítiques d'habitatge, combatre l'especulació immobiliària i millorar la sostenibilitat. En aquest sentit, preveuen reduir la partida d'Andorra Turisme per un import de 7,4 milions. El partit també contempla l'eliminació de la partida destinada a l'heliport a la Caubella per l'impacte ambiental del projecte.

Andorra Endavant, per la seva banda, ha presentat 4 esmenes. Una planteja la creació d'una ecotaxa de 10 euros per cada vehicle estranger que entri al país, que permetria finançar un transport públic més eficaç, amb pàrquings gratuïts. Creu que podrien recaptar uns 15 milions. A més, demana que es doti amb 1,1 milió d'euros més el pla de jubilació dels treballadors públics. Una mesura, diu, que compta amb el suport d'informes del Tribunal de Comptes. Finalment, proposa una prima de 200 euros a les pensions baixes.

Informa: Pere Moliné

Locució: Laura Mitjans

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.