Concòrdia vol concentrar les segones residències d'estrangers en zones delimitades allunyades dels nuclis urbans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Concòrdia ha presentat la proposta per a modificar la llei d'inversió estrangera. Està d'acord en l'impost del 10%, però presenta exempcions en sectors que siguin valuosos per al país i estableix zones designades especialment per a l'ús residencial.

Concòrdia vol que la nova llei d'inversió estrangera delimiti zones designades on concentrar les segones residències d'estrangers. Aquestes estaran allunyades dels centres urbans, que es dedicarien als residents que treballen al país, prop dels serveis públics.

"Tots aquells serveis públics que estan localitzats o ubicats al centre urbà és allà on ha de residir la gent d'Andorra que hi treballa i totes aquelles persones que venen a Andorra amb l'objectiu d'adquirir una residència o una segona residència han de quedar en una zona molt més aïllada que el nucli urbà".
Pol Bartolomé, conseller general de Concòrdia

S'ha mostrat a favor de la taxa del 10% que proposa el Govern en la inversió estrangera, però planteja excepcions en alguns sectors. Bartolomé, creu que "perquè realment la inversió estrangera es produeixi en els sectors de valor afegit per Andorra i aquells sectors que ens interessin la modificació, es plantegi una exempció del pagament d'aquest impost precisament en aquells sectors que no tenim a Andorra i que ens interessa desenvolupar".

A més, proposa l'ampliació d'aquest impost també als immobles i un sistema de quotes que fixarà un màxim d'habitatges. Bartolomé considera que amb aquesta mesura desincentivaran la compra d'habitatges i amb la recaptació obtinguda a través de l'impost podran destinar diners a ampliar i desenvolupar el parc públic d'habitatge.

En la proposició també modifiquen la definició d'inversió estrangera, ampliant-la a nòmades digitals, residents passius i treballadors a compte propi. També volen millorar els factors objectius per acceptar les inversions perquè consideren que se n'ha concedit massa en els últims anys i crear un règim sancionador. Aquesta proposició i les futures es publicaran al web del partit per millorar la transparència i generar un diàleg amb la societat. 

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.