La Confraria de Fàtima celebra el dia de la Verge amb una processó i una missa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 13 de maig se celebra la primera aparició de la Verge de Fàtima als tres pastors i a Andorra, la Confraria de Fàtima ho celebra amb una processó de torxes a Meritxell durant la vigília i una missa aquesta nit a la Massana.

El 13 de maig del 1917 la Verge de Fàtima es va aparèixer a tres pastors per primera vegada. De maig a setembre es produirien diverses aparicions més a la cova da Iria, prop del poble de Fàtima. L´última seria el 13 d'octubre. Per això cada any la comunitat portuguesa celebra les dues dates.

La primera es fa a Meritxell. Des de la carretera general fins al santuari s´acompanya la imatge de la Verge amb un camí d´espelmes, la pregària i els cants. En l´acte d´ahir hi van participar els sacerdots de les Valls; Albano Fraga, capellà portuguès permanent a Andorra, i mossèn Ramon Sàrries, arxipreste de les Valls. Un cop al santuari s´hi va afegir l´arquebisbe Joan Enric Vives qui va presidir la missa.

El 13 de maig és un dia mundialment celebrat arreu del món pels devots de la Verge.

Informa: Rosa Alberch  Imatge: Josep M. Garcia   Locució: Creu Rosell 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.