El Consell d'Europa, garant màxim dels drets humans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'estructura i el funcionament del Consell d'Europa i del Tribunal d'Estrasburg han estat els temes que han ocupat aquesta tarda el primer curs organitzat per l'Institut de Drets Humans d'Andorra. Ha estat amb Josep Dallerès, ambaixador permanent al Consell d'Europa, i Josep Casadevall, vicepresident del Tribunal Europeu de Drets Humans. Dos dels experts que aquests dies passaran pel Centre de congressos d'Andorra la Vella.
El Consell d'Europa s'erigeix com el garant màxim dels drets humans al continent. En concret, a la quarantena d'estats que en formen part. Josep Dallerès ha explicat com funciona aquesta institució i com s'estructura. Dallerès ha defensat que la seva forma de garantir el compliment del conveni europeu dels drets humans no consisteix precisament a imposar-los. Explica que "el que s'ha de fer és mirar de convèncer els diferents Estats perquè s'apliqui el que s'han compromès a aplicar", ja que "una cosa és signar, després s'ha de completar dia a dia". Dins l'estructura del consell hi ha el Tribunal Europeu dels Drets Humans, format per un jutge representant de cada estat membre. Si bé aquesta estructura es tendeix a veure molt llunyana, Josep Casadevall cada cop rep més varietat i més quantitat de demandes individuals. I és que "l'accès és relativament senzill, fàcil i gratuït, hi ha uns requisits mínims de forma i de terminis però accedir al Tribunal europeu, sempre i quan s'hagin esgotat els recursos interns i es respectin els requisits de presentació de la demanda, no és complicat".Casadevall ha explicat que, cada any, la societat andorrana hi envia uns deu casos i, seguint la mitjana global, se n'acaba admetent un 10%. Actualment n'hi ha quatre en tràmit.Informa: Agustí Mas Imatge: Lluís Calvo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.