El Consell d'Europa detecta insuficiències en la lluita contra la violència de gènere a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell d'Europa identifica insuficiències en la lluita contra la violència de gènere a Andorra i insta les autoritats competents a seguir implementant polítiques basades en la igualtat. Mesures per garantir l'aplicació de les disposicions del Conveni d'Istanbul.

El grup d'experts que avalua la lluita contra la violència de gènere i domèstica del Consell d'Europa, Grevio, determina que Andorra té mancances pel que fa a drets fonamentals, igualtat i no discriminació.

I és que malgrat el darrer informe de l'organisme destaca que la unitat de polítiques d'igualtat i, en especial, el servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere està promovent accions per prevenir i combatre aquesta violència, apunta que encara hi ha reticències persistents a adoptar un enfocament sensible en qüestions de gènere.

De fet, va més enllà i assenyala que la qualitat i l'eficàcia de la política pública en l'àmbit de lluita contra aquest tipus de violència milloraria si es convidés la societat civil organitzada a participar-hi, la qual, actualment, té poc suport i reconeixement.

També s'han detectat deficiències evidents pel que fa a la inversió, ja que conclou que els recursos humans i econòmics actuals han demostrat no ser suficients per donar resposta a les necessitats de les víctimes i els seus fills. Tampoc ho són per donar resposta a les dones exposades al risc de discriminació interseccional, com aquelles amb discapacitat,  LGTBI i immigrants, que han de fer front a múltiples barreres per accedir a serveis de suport i protecció.

L'informe també ha tornat a insistir que cal recopilar dades sobre el nombre i el tipus de casos de violència que arriben als tribunals i així avaluar fins a quin punt les disposicions penals permeten castigar aquests delictes.

A més, demana que totes les víctimes de violència sexual tinguin accés a serveis especialitzats que proporcionin experiència forense, assistència mèdica i suport psicològic. En aquest sentit, apunta que les opcions reproductives de les dones víctimes de violació no podrien restringir el seu accés a aquests serveis.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.