El Consell Superior de la Justícia investiga més de 50 sentències amb errors

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell Superior de la Justícia estudia una cinquantena de sentències judicials que han estat recorregudes al Constitucional que ha acabat donant-los la raó. Una gran part estan relacionades amb una dilació en el procediment. És una situació que preocupa el Consell Superior de la Justícia, que haurà de determinar-ne les causes. 

El Consell Superior de la Justícia reconeix que en els darrers tres anys s'han detectat entre 17 i 18 sentències per any que s'han portat al Constitucional a través d'un recurs d'empara per diverses raons i un cop estudiats l'organisme els ha acceptat. En la majoria dels casos es parla d'un allargament del procediment. Ho ha reconegut el president del CSJ, Josep Maria Rossell, en declaracions a la Nacional. Un cop analitzades les causes, l'organisme haurà de prendre decisions. 

"És veritat que hi ha hagut moltes sentències que després han estat modificades pel Tribunal Constitucional, en les quals ens han dit que la Justícia no ha funcionat correctament. I això, efectivament, sí que és un problema i és una de les responsabilitats que tenim (...) els darrers anys se n'han donat de l'ordre 17-18 cada any. Són moltes sentències per aquest tipus de situacions".

Josep Maria Rossell, president del Consell Superior de la Justícia

L'entrevista de Gabi Fernández al president del Consell Superior de la Justícia sencera, aquí: 

Pendents de l'impacte de l'acord amb la UE

Quant a l'acord d'associació, creu que caldrà analitzar l'afectació que tindrà en l'àmbit judicial, tenint present que la justícia quedarà sotmesa a la supervisió del tribunal europeu. Tot i això, Rossell recorda que la major part de les lleis actuals estan adaptades al marc jurídic comunitari.

Per últim, ha reconegut que en els darrers anys la justícia ha perdut prestigi a causa de processos com el de BPA. Una de les causes és que la instrucció s'allarga molt i per això insisteix que cal una reforma profunda del codi de procediment penal.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.