Conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna: les declaracions dels grups parlamentaris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les conseqüències econòmiques que pot suposar per al país el conflicte entre Rússia i Ucraïna han centrat part d'aquest dia de la Constitució. Els grups parlamentaris s'han pronunciat al respecte.

Per al president del grup socialdemòcrata, Pere López, les conseqüències econòmiques derivades de la guerra a Ucraïna arriben en el pitjor moment, quan els ciutadans pateixen la major crisi de poder adquisitiu de la història. "Mai havia sigut tan car viure a Andorra com ho serà en els pròxims mesos", diu López. No només per la guerra, "sinó per la situació de l'habitatge i la inacció per part del Govern en aquesta matèria durant tots aquests anys."

El president del grup parlamentari de Terceravia+UL+I, Josep Pintat, assegura que "no n'hi ha prou amb ser solidaris" i demana tenir "un full de ruta" clar per afrontar la crisi econòmica derivada de la guerra, que diu s'ha d'encarar des de dins del país.

El president del grup liberal, Ferran Costa, saluda la decisió del Govern d'actuar per mitigar l'encariment de l'electricitat i dels hidrocarburs. "Té tot el sentit del món que treballi per pal·liar aquesta pujada de preus que té una escalada que poques economies es poden permetre", manifesta.

Finalment, el president del grup demòcrata, Carles Enseñat, defensa la llei de sancions internacionals a Rússia.  Argumenta qu sense haver-les aprovat, "s'hagués pogut fer a Andorra el que a la resta d'Europa no es podia". Per tant, afegeix, "era important per dos vessants".

Informa: Anna Pifarré

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.