Els cònsols veuen motivacions polítiques en la negativa d'una part dels veterinaris a la creació del cens caní
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els comuns veuen motivacions polítiques darrere la negativa d'alguns veterinaris al projecte del cens caní. Lamenten que encara no han rebut resposta a l'informe lliurat divendres per respondre els dubtes científics que pugui generar la iniciativa. En tot cas deixen clar que el projecte no s'aturarà.
El projecte del cens caní tirarà endavant tot i l'oposició d'una part del col·lectiu de veterinaris. Una part minoritària, segons els cònsols implicats en el projecte. El tema ha sorgit durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols d'aquest dijous al matí, a Canillo, tot i que no s'incloïa a l'ordre del dia.
De fet consideren que els postulats adversos responen a consideracions polítiques. Lamenten que l'informe lliurat als professionals durant la trobada de divendres, que segons els consols donava resposta als dubtes científics, encara no ha tingut retorn.
El cònsol menor de Canillo, Marc Casal, ha criticat que "hi ha veterinaris que estan tinguent posicions més polítiques que no pas de caire científic i d'aportació d'idees al projecte".
Durant la reunió s'ha tractat la polèmica al voltant de les transferències als comuns del 2017, que les corporacions mantenen que no es van fer correctament, ja que faltarien 7 milions.
En aquest sentit, celebren el compromís del ministre Eric Jover de revisar l'informe lliurat pels comuns. A la reunió també s'ha fet públic l'informe dels representants dels comuns a la Cambra europea de poders locals, on s'ha establert el full de ruta fins al 2026. Entre altres aspectes, s'analitzarà reforçar la participació ciutadana o l'impacte del canvi climàtic.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Nil Forcada-Arxiu RTVA