La construcció preveu que la crisi del coronavirus afecti el sector a llarg termini
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El sector de la construcció és el menys afectat per la situació sanitària del país, segons la Cambra de Comerç. Des de l'Associació de Contractistes d'Obra asseguren, però, que el problema vindrà a llarg termini, quan no hi hagi inversors interessats a construir.
La construcció és el sector que menys ha patit la crisi del coronavirus. Va rebre un fort cop quan es van tancar totes les activitats al març, però amb la reobertura ha recuperat tot el múscul productiu.
Així ho indica l'informe de conjuntura de la Cambra de Comerç, que constata que les activitats econòmiques relacionades amb el turisme són les més afectades i les que més patiran per manteniroberts els negocis.
Des de l'Associació de Contractistes d'Obres (ACODA) constaten que són el sector menys afectat a hores d'ara perquè totes les obres que s'estan duent a terme s'havien iniciat abans del confinament.
Això sí, alerten que el problema en el sector pot presentar-se a dos anys vista, quan les obres que ara s'estan fent s'hagin acabat i la crisi sanitària hagi desincentivat les inversions privades.
La gerent d'ACODA, Mònica Dalmau, ha assegurat que "pràcticament no hi ha hagut cap obra aturada", fet que suposa una ajuda pel que fa a la recuperació de l'activitat.
Malgrat això, la preocupació principal és "el que pot passar en els pròxims anys", i més concretament "la continuïtat del sector privat".
En aquest sentit, Dalmau lamenta que la inversió en obra pública també es veurà afectada els pròxims anys. Malgrat tot, confia que Andorra segueixi sent un atractiu important per a inversors estrangers i que el sector pugui seguir endavant amb aquest tipus de construccions.
Informa: Òscar Serrano