Què és la construcció sostenible?

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La paraula sostenibilitat és una de les que més sona quan es parla de construcció. No només a Andorra, sinó també a l'exterior, on s'està convertint en tendència els últims anys. Experts en el sector ens expliquen a què ens referim quan parlem d'edificacions sostenibles.

La construcció sostenible no és tan sols canviar els materials, com es pot creure. Sinó que hi ha altres factors que es tenen en compte, per exemple: les emissions de CO2, el cost dels materials o inclús l'estudi de l'orientació de la construcció.

Justament, la fusta és un dels materials més populars en aquest tipus de construcció. Això vol dir que és més sostenible que la resta? L'enginyer Adrián Santes ens dona la resposta: "No necessàriament." S'ha de tenir en compte diferents factors. "Si la fusta l'hem de portar de Canadà no és més sotenible."

Tot i reconèixer que part del mercat d'habitatges té anys, l'enginyera Noemí Perea creu que el país està ben posicionat per ser referent en aquest sentit. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Sílvia Mestre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.