Els constructors preveuen l'aturada de l'activitat en dos anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els constructors preveuen dos anys tranquils i després una aturada de la majoria de l'activitat perquè el cicle de creixement s'està acabant. Ja es veu a França i alguns llocs d'Espanya i pot contagiar Andorra. Creu que en lloc de moratòries, les obres s'haurien de limitar, com ja ha fet la Massana.

Actualment, la construcció representa el 20% del producte interior brut i el 13% de la massa salarial, però des de la patronal albiren que la gran activitat que té arribarà aviat al final. Des de l'ACODA preveuen que pot ser en uns dos anys ja que es contagiarà del mal moment que viu el sector a l'entorn. I que afecta altres àmbits econòmics.

"A Espanya només està en alguns llocs, però a França ja és generalitzada. Han passat fins i tot a l'altre extrem. El Govern ha hagut de salvar algunes promotores immobiliàries perquè si no havien de tancar. Si anem per la crisi natural, que ha d'arribar naturalment, tenim encara dos anys tranquils"

Miquel Àngel Armengol, president ACODA

Afirma que l'intervencionisme governamental pot provocar que aquesta aturada arribi molt abans. ACODA és partidària de limitar la construcció com ja es du a terme, per exemple a Suïssa però no aturar-la de cop.

"No entro en els metres quadrats, però sí que crea menys inseguretat, per exemple, el que ha fet el comú de la Massana. Va ser una proposta que va fer ACODA en el seu moment al Govern i els comuns que deia que en comptes de fer una moratòria i aturar-ho tot deixéssim de fer uns determinats metres quadrats. I quan tinguéssim dades ja decidiríem si ho augmentem o ho rebaixem"

Miquel Àngel Armengol, president ACODA

Segons Armengol, les moratòries acostumen a tenir un efecte crida d'inversors que entren projectes quan es pot i, per tant, no han tingut l'efecte previst.

Valoració de la llei òmnibus

Des de l'ACODA estan analitzant, amb l'ajut d'un assessor legal, la llei òmnibus i tenen clar que és molt intervencionista.

"Ens preocupa aquesta inseguretat jurídica, la intervenció del mercat i aquestes polítiques. Creiem que el que s'ha fer és incentivar el mercat"

Miquel Àngel Armengol, president ACODA

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.