La consultora en gènere Georgina González alerta que sense lleis que ho regulin no hi haurà igualtat a les empreses
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
S’ha avançat molt en flexibilitat per conciliar vida laboral i personal. La lliçó enquistada és la de la igualtat salarial. La situació d’Andorra no és molt diferent a la dels països veïns. Amb tot, els professionals avisen que perquè les empreses segueixin cal legislar.
La consultora en gènere Georgina González diu que a Andorra queda molt per fer en el camp legislatiu, una llei que obligui a implantar polítiques d’igualtat en l’àmbit empresarial. Per exemple, "com s'estructura una organització, tant a nivell jeràrquic com a nivell horitzontal, quina és la política retributiva que tenen les organitzacions, quines condicions es tenen, quines facilitats en la corresponsabilitat hi ha dins del mercat laboral, més enllà del que marqui la llei pel que fa als permisos de maternitat o paternitat...", diu.
A Catalunya, per exemple, un dels requeriments per accedir a concursos públics és tenir els deures fets en aquest sentit. Avui dia, en general s’està avançant a donar flexibilitat per conciliar mitjançant "teletreball, flexibilitat horària..." i "altres campanyes vinculades a corresponsabilitat".
Amb tot l’escletxa salarial segueix essent un problema per al qual es demanen polítiques per definir llocs de treball i remuneracions dels perfils més enllà del gènere.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares