Continua l'envelliment de la població i l'edat mitjana de l'esperança de vida se situa en 83,7 anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'esperança de vida en néixer a Andorra era de 83,7 anys el 2021. Ha baixat una mica respecte a anys anteriors, sobretot pels efectes de la Covid-19. Es constata que creix la població amb edats avançades i que segueix augmentant el nombre de residents al país, amb una excepció significativa, els qui tenen nacionalitat portuguesa, que van a menys.

La població andorrana continua envellint-se i al novembre passat els qui tenien 65 anys o més suposaven el 15%, més que la població més jove. Una situació que és també habitual al nostre entorn geogràfic i, de fet, cada vegada més a la resta del món.

Una prova és que l'esperança de vida a Andorra era de prop de 84 anys el 2021. Una xifra que ha disminuït en els darrers temps, ja que va arribar a ser de 86 anys el 2017. És a dir, abans de l'aparició de la Covid-19, que va fer que davallés la longevitat. La mitjana de vida entre les dones és més elevada, fins a 4 anys de mitjana, que entre els homes.

Això es produeix en un context de creixement demogràfic. Al novembre hi havia unes 81.300 persones al país. A totes les parròquies ha augmentat la població. També ho ha fet en tots els col·lectius nacionals menys un: el portuguès, que ha baixat en unes 100 persones respecte al 2021. En els darrers anys hi ha un boom de persones de poder adquisitiu mitjà-alt que venen a viure a Andorra i que coincideix amb els creixents problemes per accedir a un habitatge a preus assequibles.

Informa: Pere Moliné
Imatges: David Moreno

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.