Continua la tendència a anticipar les compres de Cap d'Any exceptuant el producte fresc

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Compte enrere per a Cap d'Any. Tot i que aquests dies hi ha moltes compres destinades, sobretot de producte fresc, en general la clientela s'anticipa i fins i tot comença a fer encàrrecs a partir de setembre per assegurar-se les comandes i evitar un increment de preus. Un problema que aquesta vegada és molt difícil esquivar. 

Hi ha clients que fa mesos que tenen en ment què compraran pel sopar de Cap d'Any i que s'avancen en les compres. Una tendència que fa temps que va a l'alça, però que s'ha potenciat per la pandèmia. Ens hem trobat compradors que ja ho tenen tot a punt per celebrar-ho en família, però que han vingut a buscar alguns detalls que els faltaven. 

"Bàsicament el cotilló i una mica de peix però com cada any", ens ha comentat una ciutadana

És així com continuen despuntant els aliments més clàssics per a aquestes festes en un context d'encariment generalitzat que preocupa tant els clients com també els comerços, que fan esforços per minimitzar al màxim l'impacte en el consumidor. 

"La inflació hi és, és real i es nota. Això ho veiem cada dia, però intentem absorbir en la mesura del possible l'augment dels aliments", ha comentat el responsable del centre comercial RiverChristian Riva.

Des del centre comercial també destaquen els problemes de subministrament d'alguns productes com ara les begudes alcohòliques, especialment el xampany. La causa és la mancança de matèries primeres que afecten l'embotellament. Ens expliquem que per això s'han hagut d'anticipar molt més per assegurar les comandes i tenir estoc complet per a aquestes dies.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.