Els contractes de lloguer vençuts des de fa cinc anys, els primers que es poden veure condicionats per l'aixecament de la pròrroga forçosa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els contractes de lloguer que hagin vençut almenys fa cinc anys són els primers que es poden veure condicionats per un aixecament progressiu de la pròrroga forçosa. Segons la ministra d'Habitatge, caldrà una llei i buscar incentius perquè els privats que tinguin pisos llogats els posin a lloguer assequible quan s'hagi de fer un nou contracte. 

Entre 15 i 55. Aquesta és la forquilla de pisos de lloguer a preu assequible que podria sortir al mercat al gener de l'any vinent. Dependrà de la decisió que prengui l'executiu sobre un edifici, que pot suposar disposar d'una quarantena de pisos. Mentre no hi hagi un volum important, Conxita Marsol diu que caldrà continuar donant ajudes i aixecar progressivament la pròrroga dels lloguers.

"Hi ha molts propietaris que, en aquest sentit, no posaven cap problema. Al contrari, els anaven prorrogant any a any. El que està clar és que les primeres mesures que es prendran és amb lloguers vençuts, com a mínim fa cinc anys i potser una mica més."
Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

Caldrà una llei i la previsió és que pugui entrar a tràmit parlamentari al setembre. També es vol convèncer a privats amb incentius fiscals o garanties de cobrament. 

"No cal buidar els pisos. Quan s'hagi de fer el nou contracte, rebaixar el preu i posar-lo a lloguer assequible. Aquesta pot ser una fórmula que hi podrien entrar força pisos. Però nosaltres hem de ser capaços de convèncer els propietaris i assegurar-los que han de col·laborar, però que tampoc ho han de cedir tot."
Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge 

Marsol confia que patronal i sindicats arribin a un acord en matèria de salaris, que hauran de seguir augmentant.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Arxiu RTVA

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.