El contrast de cultures protagonitza el concert de Meritxell de la JONCA
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La Jove Orquestra de Cambra d'Andorra ha protagonitzat el tradicional concert de Meritxell que com ja és habitual es fa una setmana després de la festa de la patrona. Enguany, el programa s´ha centrat en un contrast de cultures.
Amb el títol Músiques del Nord - Músiques del Sud. la Jonca ha dibuixat el contrast de les músiques nòrdiques amb compositors de Dinamarca, Noruega i Suècia, amb els sons de la Mediterrània marcats per instruments com el violí en estil grec, el buzuki o el llaüt. Per a l´ocasió, Gerard Claret ha compartir direcció amb el grec Yannis Papaioannou, un referent de l´escena de la música mediterrània a Espanya.
Els joves músics de l´Orquestra Nacional de Cambra d´Andorra han hagut de treballar les emocions de les diferents atmosferes del programa com és el cas de la calidesa de la mediterrània.
La Jonca. sota la direcció de Papaiannou acompanyat de George Dimitrov al kanonaki i Semih Ali Aksoy a la percussió, ha desenvolupat un repertori integrat per danses tradicionals gregues, música àrab i otomana i cançons de mitjan segle XIX de la costa occidental d´Àsia i Constantinoble.
En contraposició, la identitat nòrdica i el nacionalisme romàntic de la mà de Gerard Claret, que ha començat a Suècia amb Johan Svendsen.
L´auditori Nacional es converteix un any més en l´escenari de l´inici musical per a molts joves músics. Alguns ja van participar al concert de Primavera, d´altres s´hi han afegit per aquest concert. De la trentena de músics, dotze són noves incorporacions que s´han captat al llarg del darrer curs.
Ara s´enceta una nova temporada amb nous talents per descobrir i que es revelaran al concert de Santa Cecília, en què també intervindran les escoles de música que són el bressol del talent musical del país.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Aymamí