Control del magatzem, liquidacions de productes a punt de caducar i col·laboracions amb entitats, eines per evitar el malbaratament alimentari
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La restauració i els centres comercials són alguns dels sectors que el Govern té identificats on hi pot haver malbaratament d'aliments. Per combatre-ho, hi ha establiments que ja fa temps que hi treballen amb iniciatives ben diverses.
Supermercats com el de Pyrénées fa mesos que treballen en un nou sistema de reprovisionament que permet una optimització dels estocs. Només destrueixen el que s'ha fet malbé i no es pot consumir. Una mentalitat, la de no malbaratar aliments, que ja fa temps que promouen per contribuir a preservar el planeta. "Intentem comprar amb més freqüència i no sobreemmagatzemar", explica la gerent de vendes d'alimentació, Maite Macián, qui afegeix altres mesures com la d'oferir liquidacions amb productes que estan a punt de caducar o col·laborar amb alguna entitat social.
És el cas de la Creu Roja, que al final de la jornada recull aquells aliments que no s'han venut i que no serà possible posar-los a la venda l'endemà, però que encara estan bé. És el cas de la fruita, la verdura i el pa, i que l'entitat reparteix entre les famílies que ho necessiten.
Informa: Laura Massegú
Imatge: Pere Besolí
Locució: Jordi Domingo