Conveni per millorar l'assistència sanitària als reclusos i afavorir-ne la reinserció

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministeri de Justícia i Interior i el SAAS han signat un conveni marc que regirà a partir d'ara la col·laboració entre les dues institucions. Destaca el conveni signat amb el centre penitenciari, que millora l'assistència sanitària als reclusos i n'afavoreix els mecanismes de reinserció. També hi ha millores de col·laboració amb la policia i els bombers.

Dels diversos convenis rubricats avui destaca el que han signat el departament d'Institucions Penitenciàries, el SAAS i la CASS. Millorarà les prestacions dels reclusos i la seva assistència sanitària. Per exemple, s'inclourà un segon metge, un ginecòleg i una llevadora, a banda d'altres serveis com un terapeuta ocupacional i fisioterapia, ha indicat el ministre Xavier Espot.. Tot plegat respon a recomanacions fetes per diversos organismes internacionals.

Per la seva banda, el director del SAAS, Lluís Burgués, ha destacat que el conveni reforça la reinserció dels presos, potenciant l'assistència terapèutica. "Tindran menys atenció psiquiàtrica i més activitat del treballador social, l'educador i el psicòleg". L'objectiu, segons ha apuntat, és "la resinserció" i "per això cal que des de salut mental se'ls hi donin els intruments necessaris per fer-la possible".

D'altres convenis signats avui tenen a veure amb la col·laboració en matèria forense, en les revisions mèdiques a policies i en el trasllat de presos a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pel que fa al cos de bombers, el conveni fa referència als plans d'emergències, els simulacres i la formació dels bombers infermers i les revisions mèdiques del cos.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Meri Bellosta Locució: Joan Anton Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.