Conviure amb els canvis físics provocats pel càncer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'equip d'Infermeria de la Unitat d'Oncologia ha preparat uns tallers d'autoaprenentatge per als pacients amb càncer. Estan centrats en els canvis físics que es pateixen durant el procés, com ara la caiguda de cabell. L'objectiu és fer més digerible el procés oncològic.

El diagnòstic de càncer i els seus tractaments suposen canvis importants en la vida dels pacients. Com les modificacions estètiques i corporals. L’equip d’Infermeria de la Unitat d’Oncologia ha organitzat un seguit de tallers per aprendre a portar la situació i "donar eines als pacients", segons explica la infermera referent Marta Rosdevall.

Són diferents tallers de modalitats com maquillatge, col·locació de mocadors o alimentació. Factors que són primordials per augmentar l’autoestima en aquest procés. També l'humor, mitjançant la risoteràpia, "millora l'estat d'ànim i, fins i tot, el dolor".

Han vingut pacients en tractament actual, d'altres que l’han acabat i fins i tot persones que no l’han començat i que asseguren que els ha aportat tranquil·litat respecte del que els espera. Des d’Oncologia, volen seguir treballant en aquesta iniciativa i ampliar els tallers i les freqüències.

Informa: Maria Lucena

Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.