La Coordinadora per l'habitatge exigeix solucions pràctiques a la 'trampa del fill'

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Coordinadora per un Habitatge Digne assegura que el Govern segueix sense oferir-los un compromís ferm per evitar l'anomenada trampa del fill. Tot i les promeses, segueixen sense fer funcionar els mecanismes per sancionar els incompliments i augmentar els mitjans per dur a terme inspeccions. També titllen l'actitud d'Andorra Endavant de poc constructiva i la del PS i Concòrdia de col·laborativa.

La Coordinadora per a un Habitatge Digne ha valorat el posicionament dels grups parlamentaris i el Govern sobre la trampa del fill en l'àmbit de l'habitatge. Consisteix que els propietaris d'un pis el demanen, fraudulentament, als llogaters per als seus fills.

Pensa que l'executiu segueix sense comprometre's a accions concretes i efectives més enllà d'augmentar les sancions. En un comunicat diuen que tot i prometre moltes solucions, continuen sense tenir una proposta eficaç i un compromís ferm amb els afectats. El Govern els havia respost que ja s'havien iniciat 10 expedients per incompliments i s'estaven preparant modificacions legislatives.

Pel que fa als grups parlamentaris, la plataforma carrega contra Andorra Endavant per l'actitud poc constructiva i oposar-se a noves mesures. Critiquen, també, que Ciutadans Compromesos no els hagi respost. En canvi consideren que Concòrdia i el PS s'han mostrat col·laboratius i disposats a treballar conjuntament. No s'han posat en contacte amb el grup Demòcrata.

El Govern, al seu torn, ha informat que entre novembre del 2023 i març d'enguany ha rebut catorze consultes i, des de juliol de l'any passat, s'han incoat 8 expedients sancionadors.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.