Les coques de Sant Joan, un clàssic de la retvella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Com marca la tradició, la nit més curta de l'any va ser també una de les més dolces. Les coques de Sant Joan no podien faltar en la revetlla. De les més clàssiques a les més modernes. Els més golafres tenen aquest dissabte una segona oportunitat i aviat arriba Sant Pere.   

Nit de Sant Joan. Nit de coques. De les tradicionals a les més modernes. Amb o sense fruita confitada. Amb farciment o sense. Coques per a tots els gustos. També sense lactosa o reduïdes de gluten. El client tria. Per això en aquesta pastisseria d'Escaldes-Engordany se'ls fa difícil parlar d'una coca estrella. "No n'hi ha una de més venuda, nosaltres personalitzem la cosa al gust del client", explica el pastisser Alexis Estopiñán.

Els pastissers col·laboren per mantenir les tradicions. I celebrar com toca el solstici d'estiu n'és una. Les coques són l'element imprescindible de la revetlla. De tota manera, els més golafres tindran aquest dissabte una segona oportunitat. "La revetlla de Sant Joan es celebra quan la família s'ajunta, hi ha qui ho fa el dia 23 i altres els 24", detalla el pastisser.

I d'aquí a uns dies arribarà la segona entrega, amb la revetlla de Sant Pere. A la pastisseria Estopiñán ja hi treballen. La coca amb xocolata i gerds serà la seva proposta nova

Informa: Sergi Cano
Imatges: Eric Escabias 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.