Correus emet un segell dedicat als Gegants de Sant Julià de Lòria

Correus ha emès un segell dedicat als Gegants de Sant Julià de Lòria, corresponent a la sèrie del Principat 'Cultura Popular'. Aquest segell és una il·lustració moderna dels gegants.

Es pot adquirir a les oficines de Coreus, trucant al 915 197 197 o contactant a atcliente.filatelia@correos.com

La tradició dels gegants, un element popular i arrelat a les festes dels pobles i ciutats de Catalunya, va ser importada a Andorra el 1982 a partir d'una iniciativa de la Unió Pro-turisme de Sant Julià de Lòria, que buscava implantar la tradició a les festes de la parròquia.

Per això, van buscar algun fet mitològic o llegendari que formés part de la tradició popular de la parròquia, i van escollir la llegenda de la Dama Blanca i el Rei Moro, els dos protagonistes de la qual van ser figurats com a gegants.

La llegenda erigeix la Dama Blanca com un personatge fantàstic, benefactor i protector dels andorrans davant dels poders invasors i tirànics que pretenen sometre als seus habitants, uns poders que són representats pel Rei Moro.

La construcció d'aquests gegants va ser encomanada a Manel Casserras i Boix, un dels grans creadors de la imagineria festiva de Catalunya. La música, va composar-la Daniel Areny i Rossell, professor de música i compositor.

Els dos gegants van ser presentats al poble de Sant Julià de Lòria l'1 d'agost de 1983, sent apadrinats pels gegants de la Seu d'Urgell i amb l'acompanyament de la banda Batibull.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.