El CRES pregunta en l'enquesta política d'enguany per la gestió de la crisi sanitària
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El CRES ha començat el treball de camp de l'enquesta política que fa cada any i, com a gran novetat, pregunta per la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. A més, fa preguntes específiques sobre l'abstenció per ajudar a conèixer per què ha crescut tant.
El confinament ha endarrerit el treball de camp de l'enquesta política del CRES, però ha servit per introduir preguntes sobre la gestió política de la pandèmia, per part del Govern i dels grups polítics i també sobre l'abstenció. S'enquesta 800 andorrans i 400 residents, segons indica el director del CRES, Joan Micó.
A més, es fan les preguntes habituals sobre la intenció de vot si hi hagués ara eleccions generals i la valoració dels líders polítics, comenta Micó.
A banda, el CRES col·labora en una altra enquesta, que també es fa a altres països, sobre els efectes que està tenint en la població la crisi sanitària.
Educació i Unicef enquesten les familíes per saber com han viscut la crisi infants i adolescents
El ministeri d'Educació i Unicef han dissenyat un qüestionari destinat a les famílies per analitzar com els infants i adolescents han viscut la crisi i com han seguit el curs escolar des de casa. Les institucions demanen la màxima col·laboració i la data límit per participar-hi és el 10 de juliol.
Paral·lelament, l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Andorrana ha creat una taula de treball amb la voluntat de col·laborar amb el ministeri en el disseny dels escenaris previstos per al proper curs. Per fer-ho possible, animen les famílies a compartir dubtes i propostes a través de la junta d'escola de cada centre. Ho poden fer a través de la direcció de correu electrònic juntapares@gmail.com.
Informa: Pere Moliné/Laura Cugat
Imatges: Xabi Moreira
Locució: David Domingo