Crida de l'ambaixador espanyol per impulsar projectes transfronterers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'ambaixador d'Espanya ha fet una crida a potenciar la cooperació transfronterera. Ha estat durant la celebració de la Festa Nacional espanyola, on s'ha destacat projectes com la delimitació de fronteres o l'àrea funcional del Pirineu.

Durant el seu discurs a la celebració de la Festa Nacional d’Espanya, Carlos Pérez-Desoy ha remarcat que cal fer un pas més en la cooperació transfronterera d’ambdós països. Un exemple seria la delimitació de fronteres, una tasca que ha assegurat que en centenars d’anys no s’havia fet mai i que es va iniciar arran del conflicte en el planell de la Tossa.

"Estem identificant el perímetre de la frontera. Aquest és un dels punts on hi ha controvèrsia, però crec que hi ha eines jurídiques per poder trobar solucions."

Carlos Pérez-Desoy, ambaixador espanyol 

També ha fet referència a l’àrea funcional del Pirineu. De fet, el cap de Govern ho ha destacat com aquest pas que pot enfortir la cooperació.

"A ningú se li escapa que això és una previsió que vindrà molt facilitada amb l'acord d'associació, que contempla la possibilitat de fomentar en major mesura el fet que puguem crear una àrea econòmica al tomb d'Andorra de la qual també se'n puguin beneficiar els territoris veïns com l'Arieja i l'Alt Urgell."

Xavier Espot, cap de Govern

L’ambaixador ha insistit en el fet que aquesta és l’eina que cal per millorar la comunicació i solucionar problemes comuns, que afecten els dos territoris, com pot ser l’habitatge.

Trobades sobre les mesures d'habitatge

El cap de Govern també ha parlat de la reunió que ha tingut aquest dijous amb l'Empresa Familiar per parlar de la llei òmnibus i els criteris econòmics que ha de seguir el país. Ha dit que són trobades constructives i que algunes propostes es podran acceptar. També ha dit, però, que n'hi ha que es contradiuen entre si. 

"Crec que el tarannà d'aquestes reunions és positiu, constructiu, d'escolta activa, però també de molta sinceritat, tant d'un costat com de l'altre. El que els traslladem és que nosaltres no podrem acceptar totes les propostes d'esmenes que ens venen de totes aquestes associacions."

Xavier Espot, cap de govern 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.