Crida a la participació a Andorra la Vella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra la Vella és la parròquia on pot votar més gent, 8.784 electors. Prop de 2.000 ho han fet els dies previs a la Batllia. Aquesta vegada, a la capital, només poden escollir entre dues opcions, la de Demòcrates+Progressistes-SDP+Independents o la d’Enclar, formada per la unió de Concòrdia+Partit Socialdemòcrata+Somveïns+Independents.

A les 9 del matí, puntualment, mentre encara recomptaven el vot judicial, s'han obert les portes del Centre de Congressos. El primer votant ha estat un jove estudiant de ciències polítiques, que també ha votat per primer cop. Miquel Àngel Català ha destacat que tenia moltes ganes de votar. 

El col·legi electoral ha estat un entrar i sortir de gent continu, amb algunes cues a migdia. Alguns venien equipats per pujar després a pistes. Assegura que és una obligació votar.

D’altres ho feien en família i els més petits, això de la política ho veuen complicat. I també hi ha qui ha aprofitat el moment d’exercir el dret de vot per reivindicar-se. 

Els candidats a cònsol major de les dues candidatures han votat a migdia. David Astrié, de Demòcrates i Progressistes-SDP, ho ha fet acompanyat de la família. Com Sergi González, d’Enclar. Tots dos han fet una crida a la participació.

"Que la gent vingui a votar, que es manifesti a les urnes i després ja veure'm el resultat. Jo penso que estarem a la mateixa participació. Qualsevol punt percentual per sobre ja serà una cosa positiva."

David Astrié, número 1 DA+SDP+I

"Jo soc optimista i espero que puguem passar dels 52 o 54%. Seria un èxit. Jo crec que ens toca. La ciutadania ja ha tingut una manifestació els últims dies i ha d'exercir el seu dret a vot, participar-hi i dir la seva."

Sergi González / Número 1 Enclar

Amb la feina feta, el premi era a la sortida, amb un bon esmorzar de pa amb tomàquet i embotits. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.