La crisi sanitària ha contribuït a una reducció dels residus, malgrat algunes excepcions com els de tipus sanitari
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La Covid-19 ha condicionat tant la generació de residus com la recollida selectiva, traduint-se en una reducció de les xifres sobretot per l'aturada de l'activitat durant el confinament, tot i que hi ha algunes excepcions. A tall d'exemple, la manca de turisme durant aquest període ha implicat un 24% menys de residus sòlids urbans respecte al mateix període de l'any passat.
L'aturada de l'activitat de forma generalitzada ha influït en l'àmbit dels residus. Pel que fa als que són sòlids urbans, durant els primers sis mesos de l'any s'han generat prop de 16.000 tones, un 5% menys que en el mateix període de l'any passat.
El departament de Medi Ambient subratlla que ha estat durant el confinament quan s'ha pogut veure quina és la generació per part de la població sense tenir en compte els turistes, un total que es redueix un 24% en comparació amb el 2019.
La recollida selectiva es va frenar durant unes setmanes i pel que fa al vidre, durant el primer semestre de l'any s'ha detectat una rebaixa del 6% respecte al mateix període del 2019, principalment pel tancament del sector de l'hoteleria.
Els envasos, el paper i el cartró han seguit una tendència oposada i pel que fa al primer, Medi Ambient constata que potser s'haurà d'augmentar la recollida.
En relació amb els residus sanitaris de tipologia infecciosa, en la primera meitat de l'any s'han gestionat gairebé 56 tones, un 83,5% per sobre de l'any passat, però des del ministeri destaquen que els valors es van normalitzant.
Informa: Agència ANA
Imatges: Arxiu RTVA