Cristina Canut guanya el premi Fiter i Rossell amb 'Aleteig'

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La 45 edició del Cartell de premis la Nit Literària ens porta una bona notícia, un dels premis més prestigiosos del cartell, el Fiter i Rossell es queda a Andorra. La seva autora és Cristina Canut, que ja havia publicat altres títols com 'La veu d'un perfum'.

Ara sorprèn amb aquest Fiter i Rossell una obra que es diu 'Aleteig' i que, entre d'altres, parla d'una professora de literatura que indaga en la resistència francesa per explicar als seus alumnes la connexió entre Andorra i França en aquell moment històric i que, de ben segur, ocuparà un lloc especial en la carrera literària de Cristina Canut, que ha rebut el Fiter i Rossell dotat amb deu mil euros. El premi que avui s'emporta és la imatge de Fiter i Rossell Pagès Editors en el termini d’un any a partir de la data del veredicte.

Canut explica que va fer 15 dies tard per presentar l'obra l'any passat. "Vaig voler fer una última revisió, vaig fer tard i l'he estat aguantant durant un any", assegura. És una novel·la de personatge i parla una mica de la família, de l'amor, de la malaltia i de la por de la mort".

A hores d'ara s'està duent a terme el sopar de gala d'aquest cartell de premis que deixa altres noms per a la història com el de Carles Gascón, que s'emporta el Principat d'Andorra d'investigació històrica per un estudi sobre l'evolució institucional d'Andorra fins a la separació de la monarquia espanyola. La Nit Literària també reconeix el documental sobre el Comapedrosa, fet per un equip d'Andorra Televisió i Albert Ginestà, amb el llibre de contes Inconfessable i que recentment ha publicat el Quadern Blau amb Anem Editors. 

L'edició d'enguany s'ha declarat desert el Juli Verne de ciència ficció, i s'ha resolt amb un accèssit el Manuel Cerqueda de novel.la curta amb 3.500 euros per a Laia Solà per l'obra 'L'últim sopar'. Juanma Casero s'emporta un accèssit de 1.500 euros en el Grandalla de teatre per 'ab-rha-kha-dab-rha'

Premiats de la Nit Literària

Fiter i Rossell de novel·la - Cristina Canut 'Aleteig' (10.000 euros i publicació de l'obra amb Pagès Editors ) 

Principat d'Andorra d'investigació històrica - Carles Gascón 'De la Vall al Principat: l'evolució institucional d'Andorra fins a la separació de la monarquia espanyola (segles IX- XVII)' (10.000 euros) 

Sant Carles Borromeu de contes i narracions -  Albert Ginestà 'Inconfessables' (4.500 euros) 

Grandalla de poesia - Joan Carles González 'Camille Claudel, a les portes d'un infern de Rodin' (3.500 euros) 

Andorra d'assaig literari - Josep Muñoz 'Sol de nit' (3.000 euros)

Premi Laurèdia de periodisme - Audiovisual: Laura Cugat i Ricard Tenza (RTVA) pel documental "Els horitzons del gegant de pedra" (1.250 euros) i Teresa Ventura conjunt d'articles a la plataforma Àgora (1.250 euros)

Informa: Ma Rosa Alberch

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.