Crit al cel de l'ACODA per l'aturada del creixement urbanístic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació de Contractistes d'Obra es mostra molt crítica amb les mesures d'alguns comuns per aturar el creixement urbanístic. Lamenten no disposar d'informació i retreuen l'aturada d'un any en el cas d'Andorra la Vella. Defensen que si no es construeix hi haurà menys pisos i els preus s'apujaran.

Fonts de l'Associació de Contractistes d'Obra lamenten que no han estat tinguts en compte i critiquen que es prenguin aquestes decisions sense dades en què basar-se. O almenys sense que siguin públiques. Especialment contraris es mostren amb l'aturada d'un any que ha impulsat el comú d'Andorra la Vella i són més partidaris de limitar els metres quadrats a construir com ha fet la Massana.

En qualsevol cas, l'ACODA sosté que amb aquestes mesures s'aconsegueix l'efecte contrari al que vol el Govern, que és que hi hagi més pisos al mercat. En no construir, els preus augmentaran. L'associació recorda la importància del sector, que dona feina a unes quatre mil famílies, algunes de les quals podrien acabar perdent el treball. Asseguren que un any podrien aguantar amb els projectes que ja tenen contractats, però més no, si s'allarga la moratòria.    

Tot i les explicacions, el PS continua lamentant que la sanitat no tingui recursos per cobrir vacants i baixes. També que hi destini menys diners que els últims anys per pagar hores extres. La presidenta suplent del grup parlamentari, Susanna Vela, s'ha mostrat sorpresa perquè el pressupost hagi passat d'un milió a 200 mil euros.

Informa: Sergi Cano

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.