CTRASA haurà de complir amb controls més exigents d'emissions seguint la normativa europea
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Les emissions de CTRASA estan per sota els límits permesos segons les últimes dades, però en uns mesos s'actualitzarà la normativa seguint les directrius de la Unió Europea i els criteris seran més exigents. L'objectiu final és protegir encara més l'entorn.
CTRASA analitza de forma periòdica els nivells d'emissions que genera i, segons el darrer informe, tot està sota control.
Emissions com ara el diòxid de sofre, el monòxid de carboni, els òxids de nitrogen i l'àcid clorhídric s'examinen de forma mensual i, de moment, tots estan per sota els màxims permesos. Pel que fa a les dioxines i als furans, que són uns altres contaminants presents en l'aire que poden tenir greus impactes en la salut, el control es fa dos cops l'any i les últimes mostres són molt inferiors al límit permès.
Amb l'objectiu de potenciar la protecció del medi ambient, la Unió Europea ha endurit encara més aquests criteris i dona com a termini màxim el desembre del 2023 perquè instal·lacions com CTRASA s'adaptin a la nova normativa.
Aquesta setmana, però, des de l'executiu s'ha anunciat que el centre s'avançarà al calendari i aplicarà aquests canvis a partir del juliol vinent. El ministre portaveu ha afirmat que com els volums actuals d'emissions ja són baixos, es podrà fer una bona adaptació als nous llindars.
En paral·lel, des la Unió Europea també s'exigirà la reducció de les emissions a l'aigua, millores en l'eficiència energètica i l'ús de materials i una gestió del soroll i les olors.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA
Gràfic: Hèctor Perna