Cuidar-se de l'onada de calor

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Estem vivint aquests dies el primer episodi de calor d'aquest estiu amb un avís groc de temperatures. Una ratxa que va començar dijous i que s'allargarà fins dissabte.

De fet, aquest divendres és el dia més calorós d'aquesta ratxa on podrem arribar a 36 graus, tot i que és previst que diumenge tornin a baixar les temperatures. Això és degut a una massa d'aire càlid que prové del nord d'Àfrica que causa aquesta sensació de calor seca.

Aquest divendres també ha estat la primera nit tropical de l'any a Andorra, on la temperatura mitjana s'ha mantingut per sobre de 20 graus en algunes estacions, com ara a Sant Roc de Sant Pere i la Comella. Hem estat amb Eduard Vergara, de protecció civil, que ens ha donat alguns consells per a aquests dies, com la importància de la hidratació i les precaucions a l'hora de fer esport, en especial evitar segons quines hores de molt de sol i utilitzar material adequat. 

"Recomanem beure molt sovint, fer àpats lleugers, estar en zones fresques i climatitzades si és possible, tancar les persianes de casa, no fer esport o activitat física en les hores de més calor i tenir cura dels col·lectius més vulnerables"

Eduard Vergara, tècnic de Protecció Civil

Vergara ha parlat també de la importància de les zones climatitzades, on cada vegada s'està treballant més, com poden ser els centres comercials, les botigues i els museus. Unes de les zones més escollides a l'hora de refrescar-se són les piscines. Zones on grans i petits s'ho passen bé jugant i prenent el sol, però també fan una funció important per refrescar en dies tan calorosos com el d'aquest divendres. Tot i així, també són importants algunes recomanacions a la piscina, com aplicar-se crema solar, hidratar-se molt sovint i no passar molta estona al sol. A l'estiu són molt comuns els esplais, on els infants practiquen activitats esportives, i aquests dies són molt importants per refrescar-se. Hem estat a la piscina del Serradells, on nens i monitors ens han deixat clar la importància de remullar-se. 

Informa: Héctor Aza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.