Cuinar més i ser més sostenibles amb el que comprem, propòsits del Dia Mundial de l'Alimentació
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, els dietistes ens animen a cuinar, fins i tot a preparar-nos carmanyoles per si és necessari. Tot plegat, per evitar comprar plats preparats que sovint no són sans.
Tot i haver-hi aliment suficient per alimentar tot el món, encara hi ha gent que passa gana. Per al 2030, les Nacions Unides s’han marcat l’objectiu ‘gana zero al món’. L'any passat, a més, s'hi sumava ‘una alimentació sana per una gana zero’ tenint en compte que una de les majors pandèmies després de la Covid és l'obesitat, que afecta més de 670 milions d'adults i més de 120 milions de menors.
La dietista Marta Pons fa una recomanació: incloure tres porcions de fruita, una de verdura i una amanida en els àpats diaris. També reivindica la seva feina per ajustar les propostes a les necessitats.
‘Cultivar, nodrir i preservar’ és el lema del 2020. Pons diu que, amb el temps, hem deixat d’alimentar-nos per una finalitat estètica. Ara ens preocupem més per la salut. Tots coincidirem que el confinament ens va animar a cuinar més i a interessar-nos pel producte de proximitat i de temporada, més sostenible i saludable. Ella ens anima a no deixar l'hàbit tot i haver tornat a les presses.
Altres consells: comprem el just per no llençar, defugim les campanyes que ens fan comprar productes que no ens acabarem menjant i fem la compra sense gana per no caure en preparats carregats de sucres i greixos i, de pas, evitar generar més residus.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro