La cultura de la cervesa, com a atractiu turístic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La cervesa cada cop té més tirada a Andorra. Un dels motius és que és una de les begudes preferides de bona part dels visitants del nord d'Europa, però, a més, entre els que viuen al Principat s'està consolidant una cultura cervesera. Des de fa anys hi ha una cervesa nacional, l'Alpha, i fins i tot s'ha obert un establiment especialitzat.
La cervesa té milers d'anys però al sud d'Europa ha estat, fins fa poc, una beguda que quedava molt enrere en les preferències dels consumidors. En el nostre entorn ha imperat la cultura del vi. Però això està canviant a Andorra. Com ho constata el fet que uns emprenedors han creat la cervesa Alpha, que és de capital cent per cent andorrà. Fins i tot té tres varietats, que corresponen a algunes parròquies d'Andorra i tenen elements identificatius singulars.L'objectiu és tenir una varietat per a cada parròquia. També s'ha de tenir en compte que la demanen molts visitants del nord d'Europa i, és clar, en un país turístic com el nostre s'ha d'oferir al client el que reclama.El que està clar és que el producte té més demanda i això ha fet que ja hi hagi establiments especialitzats en cerveses de tot el món. I bona part dels usuaris són gent que viu al Principat. El cert és que els habitants del país s'han aficionat més a la cervesa. Potser la crisi hi ha contribuït.Podem concloure que aquesta cultura mil·lenària, que es remunta a l'antic Egipte, encara té molt recorregut per fer.Informa: Pere Moliné Imatge: Lluís Calvo Locució: Xavi Bonet
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.