Cultura i història a taula gràcies al 'Receptari de gastronomia andorrana'
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Alguns xefs han recopilat elaboracions i plats tradicionals. Es mostren en el receptari de gastronomia andorrana, que permet preservar la cultura gastronòmica i reproduir els plats allà on anem. Es preveu crear també un segell de restaurant tradicional.
El "Receptari gastronomia andorrana" ens serveix cultura i història a taula. S'han editat 250 exemplars que expliquen de manera senzilla alguns entrants, plats principals, postres i dolços.
Casimir Arajol, escriptor del pròleg del llibre, remarca que "són 30 receptes que jo he menjat en les cases de pagès d'Andorra". De fet, aquest dijous s'ha fet un dinar per la gent gran a la casa pairal d'Ordino, on el plat era trinxat amb rosta i botifarra. Un plat que surt al llibre.
El receptari recull receptes per a 4 persones, especifica el temps d'elaboració, la dificultat i l'època de l'any per elaborar totes les receptes.
Hi han col·laborat alguns xefs del país, aportant-hi 400 plats que formen part de l'ideari gastronòmic nacional. Ara, el següent pas, que es preveu que arribi a l'estiu, és la creació d'un segell de restaurant tradicional.
El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha explicat que es faran alguns paràmetres, com ara "fer receptes del receptari, incloure productes d'Andorra i buscar que hi hagi continuïtat en aquesta feina".
Més endavant s'espera portar a les llibreries aquesta edició perquè tothom pugui conèixer la cuina andorrana.
Es prepara posar-lo a la venda en català, castellà, francès i anglès.
Informa: Judith Sáez
Imatges: Andreij Cristancho